Tárlatvezetések

Látogatóinknak lehetősége van csoportos vezetések keretében is felfedezni a Thury-várat. Válogasson vezetéseink közül!

A várpalotai Thury-vár változatos kiállításai között bárki talál kedvére valót életkorra, és érdeklődési körre való tekintet nélkül. Bátran ajánljuk fiataloknak, időseknek, családoknak, barátoknak, lelkes történelem kedvelőknek, de azoknak is, akik eddig még nem tapasztalták meg, hogy mennyi mindent tanulhatunk közös múltunkból, évszázados hagyományainkból!

Hagyományos tárlatvezetés

Kérje hagyományos tárlatvezetésünket, amely során gazdag ismereteket szerezhet a vár történetéről és állandó kiállításainkról.
A tárlatvezetés magában foglalja a „Palota várának története” című kisfilm megtekintését is.

Várséta Thury kapitánnyal - várkapitányos tárlatvezetés

Kérje kísérőjeként Thury György várkapitányt, magát a hírhedt Dunántúli Oroszlánt, és hallgassa meg első kézből bajvívásai, valamint a török ellen kivívott fényes győzelmei történetét, és gazdagodjon egy felejthetetlen élménnyel!

"A végvári élet hétköznapjai" - tárlatvezetés a várfalak tövében - a várkapitányos tárlatvezetés mellé kérhető

Kiegészítő tárlatvezetés, amit a várkapitányos tárlatvezetés mellé lehet igényelni. A várkapitányos tárlatvezetés 60 perc, a végvári élet hétköznapjaival kiegészülve 90 perc.

– mit ettek eleink?

– szépségápolás a középkorban?

– miben főztek a végvári katonák, milyen szenvedélyeknek hódoltak?

– milyen játékokkal múlatták idejüket a harcosok?

Mindezekre a kérdésekre választ kapnak a látogatók, de ezen kívül megismerkedhetnek egy titkos középkori pénzverdével is!

Újlaky Miklós a nagyratörő főúr minden eszközt megragadott a hatalomért folyó harc során: szövetség a Cilleiekkel, tiltott építkezések, pénzhamisítás.

Kérje különleges tárlatvezetésünket! 

Időtartam: kb. 30 perc
Nyelvek: magyar