Inota - Faluház

Az Inotai Közösségi Ház (Faluház) 1994. május 1-jétől tölti be újra eredeti funkcióját. Inota városrész lakóinak lehetősége van többek között helyben könyvtárhasználatra, napilapok és folyóiratok olvasására, internetezésre, fénymásolásra, faxolásra, autóbusz bérletjegyek vásárlására.

Civil szervezetek alakultak és működnek rendszeresen: nyugdíjas klubok, női torna klub, méhész klub, kertbarát kör, cserekör, reiki klub. Az intézmény állandó kiállítása az Inota és az inotai családok az 1800-as évek végén és az 1990-as évek elején című fotóanyag, emellett havonta megújuló kiállításokkal is várjuk az érdeklődőket. Két különálló, különböző méretű terme családi rendezvényekhez, osztálytalálkozókra, egyéb programokra bérelhető.

A közösségi ház fizikailag és átvitt értelemben is a városrész központját jelenti. Jelenleg az egyetlen olyan intézmény – épület – ahol társasági, társadalmi és kulturális életet élhetnek az itteni lakosok.

2012 óta megalakult az Ifjúsági Klubunk, mely a helyi fiatalok fogja össze, és számukra kínál szervezett programokat. Egy különálló helyiséget is kialakítottunk, ahol némileg elszigetelve számítógépezhetnek, tévézhetnek, videózhatnak, és különböző társasjátékok is rendelkezésükre állnak. Az ifjúsági klubunk egyre nagyobb népszerűségnek örvend, tagjainak száma hónapról-hónapra növekszik.

Inota városrész kulturális életének központjaként változatos és szórakoztató programokat kínál a fiatal és az idősebb korosztály számára is.

Telefon: 06-30/925-3932

E-mail: [email protected]

Facebook:https://www.facebook.com/inotaifaluhaz/