Dumaszínház

Április 25-én 19 órakor Musimbe Dennis önálló estje "No para!" címmel Várpalotán, a Thury-várban!
Műsorvezető: Lovász László
Jegyek kaphatók online a
(A nem dumaszinhaz.jegy.hu-n vásárolt jegyekért kezelési költséget számolhatnak fel!).
Az előadást keresleti alapon árazzuk! További tájékoztatásért, kérjük, látogassanak el az ehhez kapcsolódó információs oldalunkra:

X. David Popper Nemzetközi Csellóverseny - Várpalota kiemelt rendezvényei - VEB2023

A rendezvény a Veszprém-Balaton Kulturális Fővárosa Program támogatásával valósul meg. Bővebb info: www.veszprembalaton2023.hu

A program 2023. október 10-14. között valósul meg Várpalotán a Thury-várban. NYITÓKONCERT: 2023. október 09. Thury-vár

A rendezvény a kulturális programok minőségi fejlődésének megvalósulásához járul hozzá, több különböző nemzetiségű csellista szakember közreműködésével, ezáltal a közösségi és hálózati együttműködést ösztönözzük. A kétévente megrendezett csellóversenyt az országban és a világban számon tartják, melyet a sok érdeklődő látogató is bizonyít. Fontos szerepe ennek a rendezvénynek az igényes, magas kulturális értékkel bíró komolyzene közvetítése a fiatal tehetségek által. A fellépők előadási stílusa, zenei ízlése és az ezek mögött rejlő nemzeti zeneoktatás fontos tapasztalatcserére ad lehetőséget. Célunk, a magyar zeneoktatás tapasztalatainak átadása, nemzetközivé tétele. A gálakoncert célja egyrészt a fiatal tehetségek tudásának színteret adni, másrészt a különböző nemzetek fiataljai között erősíteni a kapcsolatot. A fiatalok mellett a tanárok, alapítványi vezetők, közéleti emberek találkozásának, véleménycseréjének elősegítése. Egymás kultúrájának jobb megismerése, Magyarország, ezen belül a régió kulturális értékeinek bemutatása. A rendezvénnyel célunk, hogy lehetőséget adjunk a kiemelkedő képességű magyar és külföldi fiatal csellistáknak megmutatni tudásukat, másrészt célunk a magyar kulturális értékeink megőrzése, a világhíressé vált magyar zeneoktatás eredményeinek széleskörben való megismertetése. 

Rock Palota Fesztivál - Várpalota kiemelt rendezvényei - VEB2023

 

"A 2023-as évben IV. alkalommal rendezzük meg a Rock Palota Fesztivált Várpalotán. Az elmúlt két évtől eltérően, visszatérünk gyökereinkhez és ismét a város szívében, a Thury Vár környékén szól majd a zene.
A belépés továbbra is ingyenes!
A koncertsorozatot újra két napra terveztük, május 12-13-ára. Idén több nagy zenekart is elhozunk nektek, a többi időpontban pedig olyan zenekarok fognak fellépni, akiknek március 10-éig várjuk a jelentkezését a Facebook oldalunkon megosztott linken.
Részletek hamarosan...
A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre. További információ: veszprembalaton2023.hu" - Rock Palota Egyesület 

 

MAGYAR KULTÚRA NAPJA - ünnepi műsor Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész előadásában

2023. január 22. 16.00 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA  - "Az igazat mondd..." című műsor Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész előadásában, közreműködik Négyessy Katalin gordonkaművész - Várpalota, Inkubátor ház (Szent István utca 16.)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20