A Thury-vár számos szolgáltatással várja az ide látogatókat. Legyen szó akár színvonalas kiállításainkról, akár rendezvénytermeink széleskörű felhasználási lehetőségeiről, itt mindenki megtalálja a kedvére való időtöltést.

"A toronyszoba titka"

szabadulószoba

Sok szeretettel várjuk a kalandra vágyókat a Thury-vár egyik tornyában kialakított szabadulószobába.

Belépő 1.100 Ft/fő
Ajánlott csoportlétszám: 3 főtől 8 főig
A szabaduló szoba a Thury-vár nyitvatartási idejében látogatható!
Időpontfoglalás a 88/472-305-ös telefonszámon vagy az info@thuryvarkft.hu e-mail címen.

 

 

Lövés Thury kapitány tiszteletére!

1554-ben találkozhatunk először Thury György nevével Várpalotával kapcsolatban, ekkor fogadta szolgálatába Podmaniczky Rafael a híres törökverő vitézt.
Thury kapitány várnagysága alatt élte Palota vára a fénykorát, ezért a legendás bajvívó tiszteletére 2019. MÁRCIUS 15-TŐL kezdődően MINDEN NAP 15 óra 54 perckor

egy díszlövést adunk le a vár elől. A korban használatos kanócos puska replikáját használjuk erre a célra, természetesen nem lövünk ki lövedéket, de a hanghatás jelentősnek mondható.
Bízunk benne, hogy a várpalotai lakosok és a turisták egyaránt kedvezően fogadják a kezdeményezésünket.

 

TÁRLATVEZETÉSEK

Látogatóinknak lehetősége van csoportos vezetések keretében is felfedezni a Thury-várat. Válogasson különböző típusú vezetéseink közül.

 

  • Tárlatvezetés

Kérje hagyományos tárlatvezetésünket, amely során gazdag ismereteket szerezhet a vár történetéről és állandó kiállításainkról.
A tárlatvezetés magában foglalja a „Palota várának története” című kisfilm megtekintését is
Időtartam: kb. 90 perc
Nyelvek: magyar, angol
Előzetes bejelentkezés kizárólag az idegennyelvű vezetés esetén szükséges!

  • Tematikus várséta seregdeákkal

Korhű ruházatú tárlatvezetőink a végvári időket megidézve visszakalauzolják Önt a 16. századba. Igényeljen tematikus vársétát és tegyen egy élményekkel teli utazást a múltba a Thury-vár falai között!

A várséta alkalmával a várnép egyes tagjainak mindennapi tevékenységébe nyerhet betekintést

- Tűzfegyver bemutató
Miért szakállas a szakállas puska? Hogyan működik egy kanócos muskéta? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat strázsamesterünktől. A fülcsengés garantált!

- Konyhaművészeti életkép
Ismerje meg a középkori magyar gasztronómia jellegzetességeit és a kor várkonyháinak működését szakácsasszonyunk és konyhasáfárunk előadásában!

- Füvész életkép
Gyomorrontástól a harci sérülésekig mindenre van gyógyír füvészasszonyunk kosarában és örömmel meg is osztja titkait a kíváncsi látogatókkal.

- Reneszánsz művészeti életkép
Idetévedt művészünk a hímzés és a freskófestészet rejtelmeit tárja fel a művészetkedvelő közönség előtt.
Időtartam: kb. 60 perc
Nyelvek: magyar
Előzetes bejelentkezés szükséges!

  • Várséta Thury kapitánnyal

Kérje kísérőjeként Thury György várkapitányt, magát a hírhedt Dunántúli Oroszlánt, és hallgassa meg első kézből bajvívásai, valamint a török ellen kivívott fényes győzelmei történetét, és gazdagodjon egy felejthetetlen élménnyel!
Időtartam: kb. 45 perc
Nyelvek: magyar
Előzetes bejelentkezés szükséges!

 

Az életképek megtekinthetők minden nap 11.00 órakor és 14.00 órakor!

 

 

Kiállításaink

A várpalotai Thury-vár változatos kiállításai közt bárki talál kedvére valót életkorra, és érdeklődési körre való tekintet nélkül. Bátran ajánljuk fiataloknak, időseknek, családoknak, barátoknak, lelkes történelem kedvelőknek, de azoknak is, akik eddig még nem tapasztalták meg, hogy mennyi mindent tanulhatunk közös múltunkból, évszázados hagyományainkból!1. Katonaruházati kiállítás (honfoglalástól a napjainkig)
2. Vasaló kiállítás
3. Bakonyi Poroszkálók 40.000 km lóháton kiállítás
4. Helytörténeti kiállítás
5. Matzon Frigyes kiállítás
6. Yart fajáték kiállítás
7. Végvári vitézek (Fotókiállítás Jánváry Zoltán grafikusművész munkáiból). Ideiglenesen Székesfehérváron kiállítva.
8. Kiállítás Szabó Vladimir pannóiból

Konferenciatermek és rendezvényközpont

A Thury-vár felújítása során külön figyelmet fordítottunk az épületben rejlő számos lehetőség minél szélesebb körű kihasználására. Ennek figyelembevételével került kialakításra egy több termet magában foglaló rendezvényközpont. Vendégeink két, összességében közel 1000 négyzetméter alapterületű helyiséget vehetnek igénybe, amely számos események tud helyet biztosítani. A két különálló teremből az egyik 100, míg a másik akár 300 fő befogadására is alkalmas.

Házasságkötő terem

A várban található egyik legszebb terem házasságkötésre is alkalmas, így ajánljuk mindazoknak, akik különleges miliőben szeretnének örök hűséget fogadni. A fentiek mellett vállaljuk programok és rendezvények megszervezését valamint lebonyolítását is! Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

Árajánlatot az info@thuryvarkft.hu címen, vagy pedig a +36-88-472-305-ös számon kérhet. 

A rendezvényközpont:

150 fős Konferenciaterem (Thury-terem), teljes technikai háttérrel:

Konferenciatermünk 150 főig alkalmas előadások, konferenciák lebonyolítására. A terem rendelkezik a XXI. század elvárásainak megfelelő technológiával (hangosítás, projektor, indukciós hurok, tolmácsrendszer, kényelmes bútorzat). Ebben a teremben eddig is sok ifjú pár mondta ki a boldogító igent, a házasságkötés polgári szertartásának megtartására is alkalmas tehát. Volt már itt ünnepi testületi ülés, de számos komolyzenei koncertnek a helyszíne is ez a terem.

Árajánlatot az info@thuryvarkft.hu címen, vagy pedig a +36-88-472-305-ös számon kérhet. 

 

Rendezvényterem 300m2, teljes technikai háttérrel: A „világra nyitott” tér! 

Rendezvénytermünk egy 300 fő befogadására alkalmas terem, amelyet mobil eszközökkel (projektor, hangosítás) alkalmassá tudunk tenni egy konferencia lebonyolítására. Nemzetközi koncertsorozatba bekapcsolódva adtunk helyet a Sollini-Barbatano duó koncertjének. A terem kiválóan alkalmas céges bálok, lakodalmak lebonyolítására. 

Árajánlatot az info@thuryvarkft.hu címen, vagy pedig a +36-88-472-305-ös számon kérhet. 

 

Lovagterem:

A vár legpatinásabb tere, a 100 fő befogadására alkalmas csehboltíves terem exkluzív helyszín bármely rendezvényükhöz, vacsorák, állófogadások, megrendezésére is kiválóan alkalmas. Kiemelt vendégeiket bátran hozhatják ebbe a különleges barokk kori terembe.   

Árajánlatot az info@thuryvarkft.hu címen, vagy pedig a +36-88-472-305-ös számon kérhet.