3D

Mi lett volna, ha Leonardonak van 3D-s szemüvege? Eljátszottunk a gondolattal, és végigkövetve a képzőművészeti korok híres festőinek jellemző festészeti térábrázolásait kísérletet tettünk a játékra, mely számunkra rendkívül tanulságosnak és élvezetesnek bizonyult.

A kiállítás a hagyományos képtárlatoktól eltérően nem a megszokott módon mutatja be a festményeket. A lényeg a bemutatott művészeti nyomatok előállításának technikájában rejlik. A speciális 3D-s színszűrős (vörös/cián) szemüvegen át életre kelnek a mozdulatlan képek, soha nem tapasztalt élményt nyújtva a látogatóknak. Különös térbeli utazáson vehetünk részt, mely során megismerhetjük a térábrázolás egyes művészeti korokra jellemző festészeti technikáit az ókortól napjainkig és a 3D hatású képek, filmek készítéséhez használt technikák egyikét, az anaglif eljárást is.

A kiállítás tematikájában remekül illeszthető a művészettörténet, rajz és vizuális kultúra tantárgyak anyagához, és a gyerekek a népszerű 3D-s technika segítségével játékos formában ismerkedhetnek meg klasszikus műalkotásokkal.