Várpalotai Ifjúsági Ház  Várpalota Kálvária településrészén található, a felnövekvő nemzedék kötetlen formájú, hasznos időtöltését, szórakozását hivatott biztosítani. Intézményünk létrehozásával bevontuk Kálvária településrészt Várpalota vérkeringésébe, az ifjúság, gyermekek számára olyan helyet biztosítva, ahol fiataljaink biztonságban vannak, fejlődhetnek, illetve sportolhatnak, kulturált kereteken belül szórakozhatnak.
Kiemelt feladatnak tartjuk a különböző sportolási lehetőségek bemutatását, biztosítását, illetve az egészséges életmódra való nevelést. Biliárd, csocsó, ping-pong, aerobic, darts, internet-kávézó, kézműves műhely, próbaterem zenekaroknak, internet szoba, táncterem mind-mind megtalálható ebben a nem megszokott környezetben. Színes, fiatalos, termeink barátságos helyszínt biztosítanak mindenki számára, kicsiktől nagyokig.
Az ifjúsági ház lehetőséget nyújt arra, hogy a már meglévő, illetve a jövőben alakuló csoportok, szervezetek összejöveteleket, különböző programokat valósítsanak meg. Továbbá valamennyi termünk alkalmas, és bérbe vehető kiállítások megrendezésére.

KIEMELT PROGRAMJAINK:

Szeretnéd a születésnapodat, névnapodat barátaiddal, osztálytársaiddal együtt ünnepelni?

Az ifjúsági házban hétvégenként vállaljuk sok-sok játékkal egybekötött zsúrok szervezését. A kicsik részt vehetnek ügyességi játékokban, mókás vetélkedőkön, kipróbálhatják társasjátékainkat. Az ünnepeltet feldíszített teremmel és apró meglepetéssel várjuk.

BABA-MAMA KLUB

Gyermekprogramokkal várjuk az igazán kicsiket, játékos, interaktív foglalkozásokkal színesítjük a babák, mamák mindennapjait. 

TERMEINK:

TÁNCTEREM

A világos és tágas nagyterem konferenciákhoz, bankettekhez, fogadásokhoz egyaránt kiválóan alkalmas. A berendezéstől függően 130-140 fő ültethető le. Igény szerint a konferenciákhoz vetítővászon és projektor áll rendelkezésre. A tükrös nagyterem egyaránt bérelhető tánc- és sportegyesületek számára.

KREATÍV MŰHELY

Kreatív műhelyünkben kibontakozhat a tehetség, a kreativitás! Azzal a céllal indítottuk el a műhelyt, hogy kellemes közegben, közösségben együtt alkothassunk.

Kézműves foglalkozásainkon felhasználjuk a népi kismesterségek hagyományos alapanyagai és eljárásai mellett a mai kor modern anyagait és újszerű technikáit is.
Ez a programelem mindenki számára örömöt és kikapcsolódást jelent, hiszen mindenki a saját tempója és ízlése szerint hozhat létre egyedi alkotásokat.

 

INTERNET KÁVÉZÓ

Barátaiddal szeretnéd tölteni a délutánjaidat? Akkor gyere az ifi internetkávézójába!

A kávézóban fiatalos színes, berendezés fogadja a hozzánk látogató fiatalokat. 

 

 

Az Ifjúsági Házról készült képösszeállítás megtekintéséhez kattintson ide!

Az ifjúsági ház EURODESK pont, EVS küldő és fogadó szervezet. Információt nyújtunk az Európai Unió adta lehetőségekről, lehetőséget biztosítunk - az ERASMUS + programnak köszönhetően - ifjúsági cserén, külföldi önkéntes szolgálaton való részvételre.

 

Nyertes pályázatainknak köszönhetően Spanyolországból, Lengyelországból, Oroszországból, Törökországból, Németországból, Erdélyből, Vajdaságból fogadtunk önkénteseket, ifjúsági csereprogramban vettek részt fiataljaink.

Első ifjúsági csereprogramunk apropója országunk Európai Unióhoz való csatlakozásának tíz éves évfordulójához kapcsolódott. A program során a résztvevő országok képviselői kisfilmben mutatták be, hogy országuk mikor és milyen körülmények között csatlakozott az EU-hoz, emellett a fiatalok élő, óriás társasjátékot készítettek, amit a program utolsó napján bemutatnak, illetve közösen ki is próbálnak.

 

https://www.youtube.com/watch?v=WXgN5wjEPR8

 

https://www.facebook.com/video.php?v=765782873494871&set=vb.100001894967583&type=3&theater